Correspondances

Correspondances

Utolsó frissítés: 2021 november 25.

 

A Dósai Nemzetközi Alkotótelepen, Jászdózsán találkozott művészek csoportos kiállítása.

2015-ben a XVII. Dósai Nemzetközi Alkotótáborban megismerkedő művészek a mexikói Rebeca Martell és az amerikai Devin Asher kezdeményezésére egy kiállítási anyagot állítottak össze, amelyet a világ több pontján is bemutatnak, elsősorban saját városukban. 
A Dósai Nemzetközi Alkotótábor 1999-ben került először megrendezésre. Alapító tagjai a jászdózsai születésű Némethné Harsányi Katalin, Mexikó akkori nagykövetének felesége és Kopacz Mária festőművész. Az első pár év után F. Balogh Erzsébet festőművész, az EKE Vizuális Művészeti Intézetének főiskolai docense szervezte a szakmai programot. A Dósai Nemzetközi Alkotótábort a Jászok Világtalálkozójához kapcsolódó Dósai Napok idejére szervezik, így az alkotók jelenléte és a művekből rendezett kiállítás a kezdetektől elmaradhatatlan eseménye ennek az ünnepi rendezvénynek.

Munkáikkal a latin-amerikai és európai országok művészei mellett a hazai kortárs művészet számos, markáns egyénisége is képviselteti magát. A kaposvári kiállításon résztvevő művészek: Rebeca Martell, Cohen Asher, Fábián Kitti, Olivia Eliash, Robert Weissenbacher, Sinan von Stietencron, Gyurkó Gábor, Heraldo Nolasco Magana, Buhály József, Luz Elvira Torre, Edgar Jesus Gato, ifj. Ficzek Ferenc.

Nyitva 2019. október 1-től november 5-ig.