Mészáros Anna: Mozzanatok

Mészáros Anna: Mozzanatok

Utolsó frissítés: 2022 január 14.

 

A XXVIII. Miskolci Grafikai Triennálé (2020) díjazottjának egyéni kiállítása a MATE RRMI meghívására. 

A kiállításon Mészáros Anna fiatal grafikusművész az elmúlt években készült munkáit mutatja be Mozzanatok címmel, utalva az egyetemi évek alatt összegyűjtött apró mozzanatokra - fázisokra. A stilizált képeken megjelenik az eklektikus építészet hatása Budapest és Sepsiszentgyörgy által inspirálva, ez adva az alapot a fő grafikai sorozathoz. Visszatérő elemként jelennek meg az alapvető formák, leegyszerűsített épületek, melyek szinte kirakósként kapcsolódnak egymáshoz.  

A kiállítás többnyire olyan képek egyvelege, melyek középpontjában épületszerkezetek állnak, de akadnak köztük anyag nyomatok, illetve egyéb kísérletek eredményei is. A kiállításon többféle sokszorosított grafikai technika látható - például aquinta, rézkarc vagy szitanyomás. 

A kiállításhoz kapcsolódóan a megnyitón város vs. természet címmel az RRMI diákjai, Czömpöl Kristóf, Csikós Emese, Debreceni Jázmin, Hegedűs Ádám, Horák Liliána, Horváth Dalma, Ignácz Csilla, Kadlec Péter, Makaró Szilárd, Molnár Dániel, Németh Afrodité, Papp Anna, Papp Miksa, Selényi Gábor, Szalai Rebeka, Szegletes Anna és Szögyényi Zsófia videóvetítését lehet megnézni. 

A kiállítás 2021. november 24-től 2022. február 1-ig tekinthető meg.