Küldetésünk

Küldetésünk

Utolsó frissítés: 2021 november 22.

 

A MATE Kaposvári Campusának Rippl-Rónai Művészeti Intézete a magyarországi művészeti és művészetközvetítő képzésben egyedi, a tárgyalkotó, média és előadó-művészeti ágakat magába foglaló szellemi-kreatív műhely. Célja hozzájárulni Magyarország és a régió kreatív ipari potenciáljának növeléséhez, országosan és nemzetközileg is versenyképes művészeti képzési portfolió kialakítása.
 
Az Intézet képzései az elmúlt évtizedben ismertté váltak határainkon innen és túl, oktatói pedig mind a hazai, mind pedig a nemzetközi művészeti életben ismertek és elismertek.
 
A Rippl-Rónai Művészeti Intézet olyan intézményként definiálja önmagát, amely valamennyi képzését hangsúlyosan kezeli, s amely képes közösségi, helyi és regionális szinten is megjeleníteni és működtetni azt a gondolatiságot, amelyet a változó gazdasági és társadalmi környezet, a folyamatos megújulás igénye követelményként fogalmaz meg a jövendő alkotó értelmisége számára.
 
A Rippl-Rónai Művészeti Intézet képzési és működési struktúrájában versenyképes, és képes a magyar és európai kulturális értékek megőrzésére, továbbadására. Oktatói vallják, hogy a fejlődés záloga a minőségi oktatás, a magas színvonalú szakmai képzés, a korszerű tudás átadása.
 
A Rippl-Rónai Művészeti Intézet küldetésének tekinti, hogy felkészült és tájékozott és a munkaerőpiacon nemzetközileg is értékes tudással rendelkező alkotókat és kreatív szakembereket képezzen, és hogy az Intézet, mint szellemi és alkotó központ a MATE közvetlen és tágabb környezete számára is a fejlődés fontos és megkerülhetetlen tényezője legyen.