Inspirációk a jövőből 2. - Bauhaus reflexiók

Inspirációk a jövőből 2. - Bauhaus reflexiók

Utolsó frissítés: 2021 november 25.

 

Grafikák, festmények, szobrot, objektek, videók, textilek a Symposion Társaság kiállításán, a Bauhaus 100. évfordulója alkalmából

A Bauhaus egyik legfontosabb jellegzetessége, hogy alapszínek és alapformák használatával újrafogalmazta a művészeti törekvéseket, sőt napjaink vizuális kultúrájára is jelentős hatással van. Alapvető szemléletük, hogy a kor technikai vívmányait bevonták a művészetekbe, mindig a legújabb és legkorszerűbb kifejezési eszközöket keresték. Fontos volt számukra a szintézis, a világot egységében látták, a tudomány, a technika és a művészet összekapcsolására törekedtek. 

Résztvevő művészek: Bátai Sándor, Bíró Anna, Burian Norbert, Csízy László, Daradics Árpád, Ferenczi Zsuzsa, Monique François, Freund Éva, Fürjesi Csaba, Gábor Enikő, Gábor Éva Mária, Gábos József, Gyenes Zsolt, HAász Ágnes, Herendi Péter, Kecskés Péter, Kelecsényi Csilla, Krnács Ágota, Láng Eszter, Lonovics László, Maczkó Erzsébet, Mayer Éva, Nógrádi Kiss Magdolna, Paczona Márta, Pataki Tibor, Péter Ágnes, R.Török Mária, Ruzsa Dénes, Spitzer Fruzsina, Szalai Judit, Szél Ágnes, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Blanka, Syporca Whandal.

A kiállítás 2019. november 7-18. között tekinthető meg.