A MI tagjai

A MI tagjai

 

Horváth Dalma, szakkollégiumi titkár
Szabó Zsófia, vezető tanár

Andi Liza
Látványtervező BA

A művészet már nagyon régóta jelen van az életemben, eleinte csak tánc formájában, majd később a fotográfia kezdett el érdekelni, így jelentkeztem a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolába, ahol végül dekoratőr szakon végeztem 2020-ban. Az itteni képzésben egy nagyon komplex rendszerben tanultunk, és betekintést nyertünk mind a grafikusok, mind a divattervezők tanulmányaiba, de foglalkoztunk fotográfiával és a rendezvényszervezés alapjaival is. Mivel kiskorom óta csodálattal néztem a színházi világra, így egyrészt emiatt jelentkeztem a látványtervező szakra, másrészt pedig összetettsége miatt, mivel egyesül benne több művészeti ág is egyszerre. Legkedveltebb alapanyagom a fa, amiből minél sokszínűbb alkotásokat készítek.


Bessenyei Bettina
Látványtervező BA


Bódis Ábel
Fotográfia BA


Czifra Máté
Fotográfia BA

Középiskola eleje óta különböző művészeti területek érdekelnek. A fotográfia áll hozzám a legközelebb, így nem volt kérdés, hogy milyen irányban szeretnék tovább tanulni, viszont mindig szívesen kísérletezek más műfajokkal és technikákkal is, akár vegyítem is őket. Mostanában papíralapú, illetve digitális kollázsokkal foglalkozom szívesen. Úgy hiszem, ha az általunk felfogott valóságból szelektálunk, sűrítünk és felerősítünk bizonyos elemeket, sokkal reálisabb élményt kapunk. 


Darázs Dániel
Fotográfia BA

A fotózás középiskolás éveim eleje óta érdekel. Mint művészeti ág csak a végzős évemben vált számomra érdekessé. Budapesten a Práter utcai Fotográfus képzésen szereztem szakmát érettségi után. Munkám során nagyon fontosnak tartom a precizitást, elmélyülést a kívánt cél elérése érdekében. A fotográfia minden ága és technikája érdekel. A hagyományos filmes fotózás és laborálás közel áll a szívemhez, rengeteg kreatív lehetőséget kínál ez a technika, és ezeket előszeretettel használom ki munkáim során.


Dóka Gábor
Fotográfia BA

A fotográfiával komolyabban 2015 nyarán találkoztam egy nyári szabadegyetem keretein belül, ahol két hétig tanulhattam az analóg fotográfia alapjait és rejtelmeit. Innentől egyértelművé vált számomra, hogy ez az az út, amit járni szeretnék, a szerelem, így nem is volt kérdéses, hogy továbbtanulás során ezt szeretném tanulni, és ez az a szakma, amiben szeretnék elhelyezkedni. 


Gábriel András
Fotográfia BA

17 éves koromban ismerkedtem meg a fotográfiával, és hamarosan úgy döntöttem, ilyen irányban szeretnék továbbtanulni. Kifejezetten szeretem a tervezési részét a fotográfiának, ezért örülök, hogy a szakkollégium több lehetőséget ad a csoportos munkára. Azt gondolom, egymástól is tudunk annyit - ha nem többet - tanulni, mint tanárainktól. A fotográfia mellett a mozgókép világa is közel áll hozzám, számomra ez az a két médium, amivel a leginkább ki tudom fejezni magam.


Horváth Dalma
Képalkotás BA

Grafikát és kiadványszerkesztést tanultam, viszont szeretném tágítani tudásom és sok mindent kipróbálni. Egyéb művészeti ágak is érdekelnek, mint például a szobrászat, könyvkötészet, de szívesen kipróbálnám az ács szakmát is. Alkotásaim zöme a kedvemtől függően alakul, változik. Szeretem kikérni barátaim véleményét munkáimmal kapcsolatban, és ezt követően néha akár alakítom is műveimet. Kedvenceim a plakátok, brosúrák, borítók és a sokszorosító grafika bármely formája, legszívesebben ezen a vonalon tevékenykedem.  


Katona Csilla
Képalkotás BA

Nehéz döntés előtt álltam, amikor egyetemet kellett választanom. Sokáig nem tudtam biztosan, hol tanuljak tovább, talán ez azért volt, mert engem több minden érdekelt egyszerre: az idegen nyelvek, a tánc, a zene, a kézilabda és persze a festészet.
Akkor döntöttem el, hogy mi érdekel igazán, amikor egy Claude Monet kiállítást látogathattam meg. Festményei lenyűgöztek, a vibráló színek, az idillikus tájak egyszerűen elkápráztattak. Úgy döntöttem, én is valami nagyszerű dolgot szeretnék alkotni, de ahhoz meg kell tanulnom az alapokat, és meg kell találnom a saját stílusomat. Szerencsére sikerült a felvételi, így közelebbről megismerkedhettem a grafikával és a festészeti technikákkal is.
Célom, hogy minél többet tanuljak, fejlődjek és kipróbálhassam magam minden területen. Egyre jobban érdekel a plakáttervezés, az illusztráció készítés és a fotózás is. Szeretnék minél több új technikával kísérletezni, legyen az akár fazekasság, tervezőgrafika, animáció vagy lakberendezés.


Márkus Barnabás
Fotográfia BA


Szövetes Beatrix
Fotográfia BA

Emlékszem a pillanatra, amikor unokatesóm a kezembe nyomott egy Canon 400D fényképezőgépet. Tízéves lehettem, de ahogy a kezemben tartottam, hirtelen megéreztem, hogy ez az én rendeltetésem. Láttam magamat és a jövőmet abban a fényképezőgépben, így hát elvégeztem az NKE nemzetközi közigazgatás szervező szakát, majd végül egy művészeti és médiafotográfus OKJ-n keresztül eljutottam ide, Kaposvárra. Ezen a többéves, hosszú úton rájöttem, hogy mennyire fontosak nekem az állatok, legfőképpen a kutyák, a barátságaim, a szerelmeim, egy jót főzni és aztán érezni az ízeket, a tubi, önmagam reprezentálása a testemen keresztül, na meg persze maga a fotó mint művészeti forma, ami segít megosztani a szenvedélyeimet a világgal - és nem utolsó sorban saját magammal is, hogy tudjak emlékezni.


Türk Anna
Látványtervező BA


Vámosi Viktória
Látványtervező BA